שאלה - האם ניתן לבצע הגדלת חזה בחולת לופוס?

השאלה:
אני בת 45. לפני כשנה התעורר החשש שיש לי SLE ומאז אני במעקב. רציתי לבצע הגדלת חזה, אך נתקלתי בסירוב מצד הרופאה המטפלת, שהסבירה לי שסיליקון יכול לזרז את המחלה. האם אכן יש הצדקה לדבריה? לפי מאמרים שקראתי, לא מצאתי מתאם בין שני הדברים.




תשובה:


נושא זה נחקר בהרחבה, אך לא נמצא קשר חד משמעי בין שתלי סיליקון או מלח לבין מחלות רקמת חיבור או המעוררים את מערכת החיסון, כמו מחלת הלופוס. אולם הסטרס המלווה את הניתוח יכול להכניס את הגוף להתפרצות של המחלה, ולכן יש לשקול את הסיכונים כאשר מתכננים ניתוח זה. כאמור, לא נמצא קשר חד-משמעי: יש הטוענים שאין לעבור ניתוח זה כלל כי הסיליקון הוא חומר המעורר את מערכת החיסון, ויש הטוענים כי לא הוכח שיש קשר ישיר בין החדרתו לגוף לבין התפרצות המחלה.

אני ממליץ לך לפנות לרופא ראומטולוג המתמחה במחלת הלופוס ולהתייעץ איתו לגבי ביצוע הניתוח.

בברכה,

ד"ר אלעד איכנולד - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ירחמיאל ברבר ד"ר ירחמיאל ברבר
מטפל מגיל 18 ואילך כולל הגיל השלישי, פסיכיאטר של... קרא עוד

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ