//

שאלה - כדורי אוטרוגסטן והריון

השאלה:
אני בת 27. קיבלתי כדורי אוטרוגסטן 200 לזירוז המחזור, 10 ימים בכל חודש דרך הפה. האם יש סכנה בהפסקת הכדורים לאחר 10 ימים אם יש הריון? האם זה בסדר להפסיק אחרי 10 ימים, ואם יש הריון הווסת לא תגיע?


תשובה:


התרופה אוטרוגסטן מכילה פרוגסטרון ומשמשת כטיפול בכמה בעיות, ביניהן דימום רחמי כבד או מופרע, שימור הריון, בעיות בהפרשת פרוגסטרון, כחלק מטיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל הבלות, וכאמצעי מניעה - זהו ההורמון המופרש מהתקן תוך-רחמי המכונה מירנה.

השימוש בתכשירי הפרוגסטרון כטיפול הפרייתי תומך נעשה לכל היותר עד לשבוע ה-12 של ההריון. לאחר מכן השימוש בו שייך לקטגוריה X, כלומר אסור. לפיכך את יכולה להמשיך עם הטיפול, ואם את בהריון - להפסיקו בהתייעצות עם הרופא המטפל.

תוכלי לקרוא עוד לגבי הטיפול באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=476




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!