שאלה - מספר ימים לאחר תאונה (פגיעה מאחור) החלו לי סחרחורות קשות ביותר. הסחרחור

השאלה:
מספר ימים לאחר תאונה (פגיעה מאחור) החלו לי סחרחורות קשות ביותר.
הסחרחורות מתגברות בשכיבה ובהטיית או הפניית הראש ימינה.
בבדיקת CT נכתב כי ישנה אטרופיה פרונטלית קלה, ללא תהליך ממוקם,
כמו כן נכתב כי חדרים חריצים וציסטרנות המוח שמורים. לסיכום נאמר
"בדיקה תת מיטבית עקב חוסר בהזרקת חומר ניגודי תוך ורידי". האם אוכל
לקבל הסבר לגבי ממצא זה והקשר לסחרחורות, ואם לאו מה אוכל לעשות שכן
הסחרחורת ממשיכה כבר מספר שבועות?

הכי סביר שאתה סובל מפגיעה צווארית בשם וויפ-לאש או צליפת שוט.
מנגנון הפגיעה הוא זריקה קדימה ומייד אחורה של הראש בעקבות המכה
מאחור. הדבר עשוי לגרום לכאבי ראש וצוואר ולסחרחורות.

הפגיעה קשה לאבחון שכן הרבה פעמים אין משהו אובייקטיבי בבדיקות,
למעט אותם סימפטומים שאתה חש (ושהינם סובייקטיבים).

סיבה אפשרית נוספת היא פגיעה באוזן הפנימית בעקבות החבלה. ברוב
המקרים ה CT נעשה על מנת לשלול פגיעה רצינית וקשה, שלא נתגלתה אצלך.
אותה אטרופיה היא ממצא שכיח בבדיקות CT, והבדיקה, גם בהיעדר חומר
ניגוד טובה דיה על מנת לשלול דימום או שברים לאחר החבלה.

אנו ממליצים פניה לאורתופד על מנת לבדוק את הצוואר היטב, ובהתאם
להחליט על ביצוע CT צוואר או הדמיה אחרת. כמו כן ייתכן שכדאי לבצע
פיזיותרפיה על מנת להקל על הבעיה.




תשובה:
מספר ימים לאחר תאונה (פגיעה מאחור) החלו לי סחרחורות קשות ביותר.
הסחרחורות מתגברות בשכיבה ובהטיית או הפניית הראש ימינה.
בבדיקת CT נכתב כי ישנה אטרופיה פרונטלית קלה, ללא תהליך ממוקם,
כמו כן נכתב כי חדרים חריצים וציסטרנות המוח שמורים. לסיכום נאמר
"בדיקה תת מיטבית עקב חוסר בהזרקת חומר ניגודי תוך ורידי". האם אוכל
לקבל הסבר לגבי ממצא זה והקשר לסחרחורות, ואם לאו מה אוכל לעשות שכן
הסחרחורת ממשיכה כבר מספר שבועות?

הכי סביר שאתה סובל מפגיעה צווארית בשם וויפ-לאש או צליפת שוט.
מנגנון הפגיעה הוא זריקה קדימה ומייד אחורה של הראש בעקבות המכה
מאחור. הדבר עשוי לגרום לכאבי ראש וצוואר ולסחרחורות.

הפגיעה קשה לאבחון שכן הרבה פעמים אין משהו אובייקטיבי בבדיקות,
למעט אותם סימפטומים שאתה חש (ושהינם סובייקטיבים).

סיבה אפשרית נוספת היא פגיעה באוזן הפנימית בעקבות החבלה. ברוב
המקרים ה CT נעשה על מנת לשלול פגיעה רצינית וקשה, שלא נתגלתה אצלך.
אותה אטרופיה היא ממצא שכיח בבדיקות CT, והבדיקה, גם בהיעדר חומר
ניגוד טובה דיה על מנת לשלול דימום או שברים לאחר החבלה.

אנו ממליצים פניה לאורתופד על מנת לבדוק את הצוואר היטב, ובהתאם
להחליט על ביצוע CT צוואר או הדמיה אחרת. כמו כן ייתכן שכדאי לבצע
פיזיותרפיה על מנת להקל על הבעיה.

[19/10/2002]




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ