שאלה - סירוב לקחת תרופות לטיפול באפילפסיה

השאלה:
עברתי שלושה התקפים שאובחנו ע''י נוירולוג כהתקפי אפילפסיה.
קיבלתי מרשם לתרופה כנגד ההתקפים בשם DEPALEPT במינון של 200 מ''ג.
אין בדעתי לקחת תרופה זו שתהפוך אותי לחולה כרונית ותוריד ממני את שמחת החיים שיש בי. לכן עדיף שאם יקרה לי מקרה כזה נוסף, מקסימום אפול לשתי דקות עד חמש דקות ואקום.
באם יש רופא החושב כמוני אשמח לשוחח איתו בנדון.
ואם יש אנשים שהתגלתה אצלם תופעה זהה וחושבים כמוני, אשמח שייצרו קשר איתי.


תשובה:

ראשית, נקודת המוצא שלך כי אדם הנוטל תרופות באופן קבוע הופך לחולה כרוני וחסר שמחת חיים, הינה מוטעית לחלוטין, ועשרות אלפי אנשים בישראל הנוטלים תרופות באופן קבוע וחיים חיים עשירים, מלאים ושמחים, יכולים להוכיח לך זאת. עצם המחשבה להיות "משוייכת" לקבוצת חולים הינה דיעה קדומה.

שנית, אף רופא לא יכריח אותך ליטול טיפול תרופתי בניגוד לרצונך, בריאותך נתונה קודם כל בידייך.

שלישית, נראה לי שאינך מודעת לסכנות הטמונות במחלת האפילפסיה. אין מדובר ב"אפול לשתי דקות עד חמש דקות ואקום", כי מאד תלוי כיצד תפלי, על מה תפלי, מתי תפלי ועוד. אומנם הפרכוס עצמו לא תמיד מסוכן (אף על פי שמחקרים רבים מראים כי פרכוסים מרובים יכולים לפגוע בתפקוד מערכת העצבים המרכזית), הנפילה, החבלה, אם את נוהגת חלילה או אחראית על ילדים הם המצבים המסוכנים לחייך ולעיתים גם לחיי סביבתך.

תופעות הלוואי של התרופות הנוגדות פרכוסים הן רבות מאד והן משתנות בין תרופה לתרופה. אנשים שתופעות הלוואי מפריעות להם יכולים להחליף לתרופה אחרת, וניתן לשמור על אופטימיות גם תחת טיפול תרופתי.

תוכלי לשוחח עם חולי אפילפסיה רבים, שחיים עם המחלה שנים רבות, בפורומים רבים באינטרנט, חלקם שייכים לאי"ל, האגודה הישראלית לאפילפסיה.

רפואה שלמה.
ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!