שאלה - אמצעי זהירות ותופעות לוואי אחרי טיפול ביוד רדיואקטיבי

השאלה:
השבוע קיבלתי טיפול ביוד בגלל יתר תריסיות. קיבלתי כמות של 16 ונשארתי בבידוד במשך 4 ימים מלאים, וביום ה-5 חיבקתי את בני בן ה-10. האם זה בסדר? רק לאחר 5 ימים התחיל לכאוב לי מאוד הגרון. האם זה סביר?


תשובה:


לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי חשוב מאוד להקפיד על בידוד המטופל, וזאת על מנת למנוע נזק לבני הבית. במקרה שלך נראה שהקפדת על בידוד למשך זמן הגיוני, ועל כן נראה שטוב עשית שחיבקת את בנך. בכל אופן, אם עליך לעבור טיפול נוסף בהמשך, התעקשי על קבלת הוראות מדוייקות לגבי משך זמן הבידוד. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_090108_3.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!