שאלה - מזה מספר שנים יש לי מיומה שלאחרונה גדלה בקצב מואץ. רופא הנשים שלי איבחן

השאלה:
מזה מספר שנים יש לי מיומה שלאחרונה גדלה בקצב מואץ. רופא הנשים
שלי איבחן את גודלה: 8.5 ס"מ (כ- 14 שבועות הריון) והמליץ על ניתוח
לפרסקופיה להוצאת הרחם.
ברצוני לשאול:
א. האם ניתוח זה אכן הכרחי ?
ב. האם בלפרסקופיה ?
ג. מהם הסיכונים ?
ד. אחרי הניתוח - האם הכרחי לקבל תרופות הורמונליות ?



תשובה:
לגבי הכרחיות הניתוח עליך להתייעץ עם הרופא המטפל. זה נקבע עפ"י הגודל היחסי
של המיומה וחומרת התסמינים.

בד"כ ניתוח בשיטה לפרוסקופית הוא קל יותר עם החלמה מהירה יותר, ואם
הרופא חושב שזה מתאים במקרה שלך ויש לו מיומנות בביצוע הניתוח- זה
נשמע כדאי.

הסיכונים הם כמו בכל ניתוח - סיכוני הרדמה, סיבוכים טכניים בניתוח
- פגיעה בשופכן או במעי, דימום וזיהום. לאחר הניתוח. ניתן לקבל
טיפול הורמונלי חלופי בהתאם להמלצת רופא הנשים שלך. טיפול זה בכל
מקרה היה עולה על הפרק מרגע שהיית נכנסת לגיל הבלות והשחלות היו
מפסיקות להפריש הורמונים.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!