שאלה - האם חיסון נגד סטרפטוקוקוס מומלץ לילדים?

השאלה:
ילדתי בת השנה סובלת לעתים קרובות מצפצופים בריאות ומקבלת אינהלציות בתדירות גבוהה. האם חיסון פרבנאר נגד החיידק הטורף (סטרפטוקוקוס) אמור לעזור לה, או שסיכון ההידבקות בחיידק קטן יותר בגלל שהיא חולה הרבה בדרכי הנשימה?


תשובה:


החיסון מומלץ בחום על ידי ארגון רופאי הילדים. כרגע החיסון מתבצע באופן פרטי, אך ייתכן שתוך מספר שנים ייכנס לסל הבריאות ולטיפות החלב.

בתך אינה יותר מחוסנת בגלל שהיא נוטה לחלות במחלות הקשורות לדרכי הנשימה, וסיכון ההידבקות שלה אינו נמוך יותר. מובן שיש לשקול כל מקרה לגופו. היוועצי ברופא המטפל.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!