שאלה - המנגיומה בעצם הכסל

השאלה:
אני בן 52, סובל מכאבי גב תחתון. בבדיקת CT נמצאו הדברים הבאים:

בגוף עצם הכסל משמאל הודגם ממצא אוסאוליטי עם גבול סקלרוטי עדין,
ללא סימני הרס של הקורטקס עם טרבקולציות ורטיקליות גסות,
קוטרו כ- 26מ"מ.
הממצא יכול להתאים ל- המנגיומה, מומלץ המשך בירור על ידי מיפוי עצמות.

מה זה אומר? מה הטיפול?


תשובה:


המנגיומה הוא גידול שפיר שיש בו כלי דם רבים. הוא יכול להופיע באיברים שונים בגוף כגון עור, ריאות, כבד ועצם. בדרך כלל גידול כזה אינו גורם לתופעות, אך זה תלוי בגודלו. גידול בגודל 26 מ"מ נחשב לממצא קטן יחסית.

ישנם מקרים שבהם אין צורך בטיפול אלא רק במעקב. במקרים אחרים, לפי גודל הממצא, בתסמינים שהוא גורם ועוד מחליטים על טיפול כלשהו. אמליץ לך להמשיך את הבירור בעזרת בדיקת מיפוי עצמות, אשר יכולה להראות ביתר בהירות את מבנה הגידול, ולאחר מכן להתייעץ עם הרופא המטפל.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!