שאלה - כדאיות החיסון נגד סרטן צוואר הרחם אחרי גיל 26

השאלה:
אני בת 34, רווקה וללא בן זוג קבוע, מקפידה להשתמש בקונדום תמיד, חולת קרוהן ללא פעילות זה 12 שנים. אני לאחר טיפול בלייזר להסרת קונדילומות HPV מסוג 6 ו-11.

לגבי קבלת חיסון נגד סרטן בצוואר הרחם התייעצתי עם שני גינקולוגים וקיבלתי שתי תשובות סותרות. האחד טוען שאין זה מזיק ושאוכל להתחסן לפחות נגד הסוגים האחרים. השני טוען שזה כלל לא נבדק בגילי, ושאין על מה לדבר. האם חיסון יהווה עבורי סיכון כלשהו?

מאחר שהווירוס עובר גם עם קונדום, מתי אוכל לקיים יחסי מין ללא חשש שאעביר אותו לבן הזוג? האם הקונדילומות עלולות להופיע שוב בעתיד?


תשובה:


החיסון נגד נגיף הפפילומה אכן נבדק רק בנשים עד גיל 26 שנה, ולכן לא ידועה מידת יעילותו בגיל מבוגר יותר. קרוב לוודאי שהוא יעיל נגד זנים שלא נדבקת בהם, וקרוב לוודאי שהוא לא מזיק בגיל זה, והשאלה נוגעת בעיקר לגבי כדאיותו. אמנם חברת מרק פרסמה כי על פי נתונים חדשים שהוצגו בוועידה הבינלאומית לווירוס הפפילומה (IPC) בבייג'ין, החיסון שלהם יעיל גם בנשים בגילאים 24 עד 45, אולם החיסון טרם נרשם לנשים בגילאים אלו.

לשאלתך השנייה - אין תשובה מוחלטת. הנגיף עצמו יכול להמשיך לשהות ולהיות מדבק, אך בדרך כלל, אם מערכת החיסון שלך תקינה, הגוף "מנקה" את הנגיף תוך שנה-שנתיים. עם זאת, הקונדילומות אכן חוזרות בכ-10%-20% מהמקרים.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!