שאלה - נדידת סיליקון מהשדיים לבלוטות לימפה

השאלה:
אני בת 40. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להגדלת שדיים עם שתלי סיליקון. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני כשבוע אובחנו "שתי בלוטות אקסילריות מכילות סיליקון". כיצד עלי להמשיך מכאן? האם עלי לעבור ניתוח חוזר? החלפת שתלים? ניקוי בלוטות? למי פונים?

הממצא שאת מתארת שכיח למדי. סיליקון בשתלי שד יכול לדלוף או לחלחל דרך המעטפת, ואז התחנה הראשונה שאליה הוא מגיע הן בלוטות הלימפה באזור, בדרך כלל בבתי השחי. אין צורך בשום טיפול, ולרוב גם אין תסמינים. לעיתים נדירות מופיעה הגדלת הבלוטה ולעיתים יש כאב מקומי או דלקת כרונית.

מומלץ לעבור בדיקת שדיים וצילום ממוגרפיה או MRI לשלילת דלף משמעותי מהשתלים.

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!