שאלה - בתי בת הארבע עברה לפני כ- 8 חודשים 3 התקפי פרכוס בתוך כחודש. אשר על כן

השאלה:
בתי בת הארבע עברה לפני כ- 8 חודשים 3 התקפי פרכוס בתוך כחודש. אשר
על כן אובחנה כחולת אפילפסיה (בדיקות EEG תקינות) והוחל במתן
טגרטול, CC X 3


תשובה:
בתי בת הארבע עברה לפני כ- 8 חודשים 3 התקפי פרכוס בתוך כחודש. אשר
על כן אובחנה כחולת אפילפסיה (בדיקות EEG תקינות) והוחל במתן
טגרטול, CC X 3, 4 ביום. מאז אין התקפים וגם לא התנתקויות.
שאלותי:
א. האם ייתכן שהתרופה היא הגורם לשיעור יתר שיש לה, ולעייפות (חזרה
לישון צהרים) ?
ב. הרופא מתנגד בתוקף להורדת מינון למרות שאנו רוצים, כי אנו
בתחושה שבשל התהליך הסדור של לפחות שנתיים שקטות ייתכן שאנו מרעילים
אותה לריק בתרופה. הניתן וכדאי ללחוץ על שינוי במינון?

המינון של טגרטול בילדים מתחיל ב 5 mg/kg/day. ניתן להעלותו ל 10
mg/kg/day ואף ל- 20 mg/kg/day אם יש צורך.

אנא חזור לאריזה וחשב כמה מ"ג תרופה יש בכל CC של תמיסה, ולפי זה
תדע אם המינון גבוה או בסדר.

באופן כללי אם היא ללא התקפים אז באמת חבל להוריד מינון ולסכן אותה
בהתקף נוסף. שנתיים זה בד"כ פרק הזמן לאחריו מנסים להפחית או להפסיק
תרופה.

העייפות בהחלט יכולה לנבוע מהתרופה. מקרים בודדים של שיעור יתר
דווחו בשימוש בטגרטול, והתופעה שכיחה יותר בשימוש בהידנטואין.

[17/11/2002]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!