דלג לתוכן
אכילת פולי סויה בעת טיפול עם קומדין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

חבר שלי נוטל קומדין על בסיס יום-יומי לאחר ניתוח מעקפים. נאמר לו לא לאכול הרבה ירק. האם מותר לו לאכול אדממה (פולי סויה)? כמה ביום?

תשובה:
המאכלים הבאים עשירים בוויטמין K, ולכן יכולים להשפיע על פעילות הקומדין (מקצרים INR): בשר בקר, כבד חזיר, תה ירוק, ברוקולי, חומוס, kale (דמוי כרוב), לפת ומוצרי סויה (לפי נתונים של ה- American Association of Clinical Chemistry). החבר שלך יכול לאכול מדי פעם פולי סויה, אבל לא מומלץ לאכול אותם על בסיס יומי, ולא לעיתים קרובות מדי. הדרך הכי טובה לבדוק את העניין היא לפי בדיקות ה- INR. אם הוא אוכל כל יום פולי סויה ו רמת ה- INR אינה מושפעת מכך, הוא יכול לאכול אותם לעיתים יותר קרובות. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבי"ח מאיר, כפר סבא
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי כירורגיה פלסטית
רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו