שאלה - נטילת רואקוטן בהריון

השאלה:
לקחתי רואקוטן במשך חודש לקראת החודש השני של ההריון, ואני לא יודעת אם לקחת סיכון ולהמשיך בהריון או לעבור הפלה, זה הריון ראשון ולא היו לי הפלות בעבר. מה לעשות? אני ממש מתלבטת.


תשובה:


רואקוטן היא תרופה האסורה לשימוש במהלך הריון. לא ניתן לחזות מראש את הפגיעה בעובר, ואם בכלל תהיה פגיעה. חשוב לעשות מעקב הריון צמוד, הכולל בדיקות של סקירת מערכות בשביל לזהות מומים.

לא ציינת באיזה שבוע את נמצאת. יש להביא בחשבון את ההשלכות שיהיו להפלה בהתאם לשלב ההריון בו את נמצאת. אני מציעה להתייעץ עם רופא הנשים המטפל לגבי המשך המעקב.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!