שאלה - השפעת השימוש ברואקוטן על הפרופיל הצבאי

השאלה:
אני בן 15 ואני נוטל את התרופה רואקוטן. רציתי לברר ולבדוק אחת ולתמיד, אם השימוש בתרופה יכול לפגוע בכל צורה שהיא בפרופיל הצבאי שלי. אני נוטל 40 מ"ג ליום כחמישה חודשים.

הנושא מעורר ויכוח תמידי, לכן אשמח מאוד לקבל תשובה חד-משמעית לגבי השאלה.


תשובה:


אין קשר בין השימוש בתרופת הרואקוטן לבין הפרופיל הצבאי שלך, שיקבע בעוד שלוש שנים. התרופה היא תרופה בטוחה כל עוד משתמשים בה לפי הוראות הרופא ונמצאים תחת מעקב מתמיד של רופא עור במשך כל תקופת הטיפול.

השימוש בתרופה הוא בין 4 ל-8 חודשים בדרך כלל, ויש להניח שכאשר תתגייס, לא תהיה כבר בטיפול, ולא יהיו לך הגבלות כלשהן, כדוגמת מניעת היחשפות ארוכה לשמש, אשר יכולות לגרום להורדה בפרופיל, או יכולות למנוע ממך להיכנס למסגרות שונות בשירות הצבאי.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!