//

שאלה - העלאת מינון ריתמקס טרם התיעצות עם הקרדיולוג המטפל

השאלה:
זה שנים אני סובל מפעימות על-חדריות מוקדמות. במהלך כ-3 שנים היו לי 4 מקרים של פרפור פרוזדורים של כחצי שעה, שחלפו מאליהם, ללא טיפול. לפני כשנה לקחתי סוטלול ולא חלה הטבה במצבי. לפני כ-3 חודשים הוחלף הסוטלול לריתמקס 150 מ"ג, שלוש פעמים ביום, וזה עזר לי מאוד, הפעימות כמעט נעלמו לגמרי, אך אתמול היה לי פרפור של כשעה שחלף מעצמו.

האם אפשר לשנות את נטילת התרופה ריתמקס ל-300 מ"ג פעמיים ביום ליום? זו היתה המלצתו של הקרדיולוג, אך אני רציתי להתחיל במינון נמוך יותר. איני מצליח להשיג את הרופא.


תשובה:


המינון המומלץ לטיפול בריתמקס הוא 450 עד 900 מ"ג ליום. בשום פנים ואופן אין לשנות מינון תרופות ללא התייעצות עם הרופא המטפל, המכיר את מצבך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך.

בהיעדר מלוא הפרטים על המקרה, אמליץ כי תתייעץ עם הקרדיולוג המטפל לפני שינוי מינון התרופה, ושלא תעלה את המינון על דעת עצמך, גם אם מלכתחילה הומלץ על טיפול במינון גבוה יותר.

אם אינך חש בטוב, מומלץ לגשת להערכת רופא במרפאה או בחדר מיון.

בברכה,

ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!