שאלה - ערמונית מוגדלת עם מעט נוקשות

השאלה:
בבדיקה התגלה שהערמונית שלי מוגדלת מעט, עם מעט נוקשות מימין, אך אין הפרעה מוגזמת או כאב במתן שתן, ולאחרונה המצב השתפר. רמת ה- PSA היא 0.6 והאורולוג מעוניין בעוד בדיקות, כולל ביופסיה. בהתחשב ברמת ה- PSA, האם סרטן הערמונית נראה כאפשרות?


תשובה:


תוצאות ה- PSA שלך תקינות. לגברים רמה תקינה היא בין 0 ל-4 ng/ml. האורולוג כנראה מתבסס על תוצאות הבדיקה הפיזיקלית, שהראתה נוקשות והגדלה של הערמונית, וכן על גילך, מעל 50, כדי להעלות את האפשרות לסרטן הערמונית.

לפני ביופסיה ניתן לעשות אולטרסאונד רקטלי כדי לאשש או לשלול את האבחנה. אמליץ לך להמשיך להיות במעקב אצל האורולוג המטפל שלך, להתייחס לתסמינים כגון כאבים והפרעות במתן שתן, וכן לעקוב אחר רמת ה- PSA.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!