שאלה - כולסטזיס בהריון

השאלה:
בשני ההריונות שלי סבלתי מכולסטזיס של הריון, והפעילו לידה בשבועות 35/36. מה ההסתברות שזה יקרה גם בהריון הבא? האם יש לזה קשר ללקיחת גלולות למניעת הריון? האם רצוי לא לקחת גלולות על מנת שהתופעה לא תחזור שוב?




תשובה:


הסיכויים להופעה חוזרת של כולסטזיס בהריון הבא גבוהים. לא ניתן למנוע את התופעה. שימוש בגלולות למניעת הריון או אי שימוש בהן לא ישנה את התחזית לקראת ההריון הבא. הגורם לכולסטזיס אינו ידוע, אך משערים שהסיבה קשורה להורמונים שמופרשים בזמן ההריון.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ