שאלה - האם תיתכן הופעת אפילפסיה אחרי גיל 50 .

השאלה:
לפני כשנתיים היה לי התקף איבוד הכרה שהוגדר כאפילפסיה, לא קיבלתי כל טיפול. מאז לא היו לי התקפים עד לפני כחודשיים, כאשר שוב היה לי התקף. מאז אני מטופלת בלמיקטל, שאלתי היא, האם ייתכן שבגילי תופיע מחלת האפילפסיה, או שאולי זה מתח ותקופה קשה שאני מצויה בה? כמו כן אני סובלת מנדודי שינה קשים מאז שאני לוקחת את הלמיקטל. הרופא טוען שלא ייתכן שזה כתוצאה מהתרופה, למרות שכתוב בתופעות הלוואי שלה שזה ייתכן. מה דעתכם?


תשובה:

אפילפסיה בהחלט יכולה להופיע גם בעשור השישי לחיים.
אירוע פרכוסי ראשון במבוגר מחייב בירור, כדי לשלול סיבות אחרות לפרכוס.
יש לבדוק את ההיסטוריה הרפואית, היסטוריה רפואית משפחתית, שימוש בתרופות, חבלת ראש בעבר ועוד.
על הבירור לכלול בדיקה גופנית ונוירולוגית, בדיקות מעבדה, הכוללות גלוקוז, סידן, מגנזיום, תפקודי כליות וספירת דם.
בדיקת EEG - המתעדת את הפעילות החשמלית במוח, היא בדיקה הכרחית באבחנת אפילפסיה.
בגילך יש לבצע הדמיה של המוח, בעזרת CT או MRI.

למיקטל גורמת להפרעות שינה ב-6% מהמשתמשים בה.
ייתכן בהחלט כי הפרעות השינה שלך, אם לא הפריעו לך לפני נטילת התרופה, הן תופעת לוואי של הלמיקטל.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!