שאלה - מתן חיסון נגד אבעבועות רוח לעומת הידבקות במחלה

השאלה:
אני בהריון, בשבוע ה-37, יש לי ילדה בת שנה ושמונה חודשים, ואחיינים שלי שאנו מתראים איתם הרבה חלו זה עתה באבעבועות רוח. אני ובעלי חלינו בילדותנו במחלה. את בדיקת הנוגדנים אעשה מחר כדי לוודא שאני מחוסנת נגד המחלה.

אני מבקשת עצה: האם כדאי לי לנסות לגרום לכך שילדתי בת השנה ושמונה תידבק מהאחיינים שלה? אני מעדיפה שהיא תידבק במחלה מאשר לעשות לה חיסון שהחסינות שהוא יוצר נמוכה. האם יש דרך יעילה לגרום לה להידבק מהאחיינים שלה אם אנו נחליט לעשות זאת? האם זה לא יכול להיות מאוד מסוכן אם אני אלד את הילד השני בזמן שהיא חולה?


תשובה:


מחלת אבעבועות הרוח היא מחלה קלה בדרך כלל, ומדבקת ביותר, וילודים אשר נדבקים בווירוס נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח מחלה קשה עם סיכון לסיבוכים, מה שנדיר ברוב אוכלוסיית הילדים החולים בגיל 5-1 שנים. לכן, אם בתך בת השנה ושמונה חודשים תידבק בווירוס וישנו סיכוי שתלדי בזמן זה, ואז התינוק יהיה בסכנה להידבק ולפתח מחלה קשה.

קיימות עדויות שהדבקה בגיל נמוך משנה עלולה שלא ליצור זיכרון חיסוני יעיל, והסיכוי למחלה חוזרת גדל. זה לא אומר שילד שנדבק בגיל מאוד צעיר בהכרח יחלה שוב במחלה, אלא רק מעלה את הסיכוי שזה יתרחש.

החיסון מומלץ על ידי משרד הבריאות ומיועד ומומלץ לילדים בריאים מעל גיל שנה שלא חלו במחלה על מנת למנוע מחלה קשה. אין זה נכון שהחיסון יוצר חסינות נמוכה לחלות במחלה, יעילותו גבוהה. אין הוא מבטיח שהילד לא ידבק, אלא מבטיח כי במקרה שידבק, המחלה תהיה קלה ביותר וללא סיבוכים.

החיסון יעיל במניעת סיבוכים משניים ואשפוזים כתוצאה מהמחלה, ולא ניתן להתעלם מהחיסכון הכלכלי וההפחתה בסבל של הילדים.

אין ביכולתי לומר לך אם עליך לגרום לבתך להידבק מהאחיינים או להתחסן, או פשוט להמתין ולראות אם היא בעתיד תחלה במחלה. אם את עדיין מתלבטת, אמליץל לך להתייעץ עם רופא הילדים המטפל.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד

עוד באינפומד
חיסון פעיל נגד אבעבועות רוח




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!