שאלה - השפעת ממתיקים מלאכותיים על רמת הטריגליצרידים והכולסטרול

השאלה:
אני בן 48, עוסק בפעילות גופנית, ללא עודף משקל, מקפיד על דיאטה שהומלצה על ידי תזונאית ונוטל אומגה 3. בתוצאות בדיקותי יש כמה ערכים הגבוהים מהנורמה:
כולסטרול 217
כולסטרול LDL 134.9
טריגליצרידים 175
GGT 105

מה ההשלכות של אכילת שוקולד נטול סוכר, עם ממתיק מלאכותי, על רמת הטריגליצרידים ועל רמת הכולסטרול? אלה רכיבי השוקולד:

Sweetener: maltitol (E965), whole milk powder, cocoa butter, cocoa mass, emulsifier: soy lecithin (E322), flavouring: natural vanilla, Maltitol: 42.0%, Whole milk powder: 23.9%, Cocoa butter: 22.3%, Cocoa mass: 11.3%, Soy lecithin: 0.5%, Flavouring: natural vanilla


תשובה:


שלא כמו סוכר, ממתיקים מלאכותיים אינם תורמים לעליית רמת הטריגליצרידים. עם זאת, אכילה מרובה של המוצר אשר את רכיביו פירטת אינה מומלצת לך, משום שהוא מכיל כמות גבוהה של שומן רווי (חמאת קקאו) אשר תורם להעלאת רמת "הכולסטרול הרע", LDL. צריכת כמות גדולה של ממתיקים מלאכותיים גם היא אינה מומלצת.

בדיקות הדם שלך חורגות רק במעט מן הרמות המומלצות. אני ממליצה לך לאכול תפריט מאוזן, הכולל את כל אבות המזון, וממתקים רגילים באופן מדוד. בנוסף, יש להמשיך ולעקוב אחר בדיקות הדם.

בברכה,

נטע מלחי -דיאטנית קלינית
דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!