שאלה - ביצוע היסטרוסקופיה ניתוחים בגלל הידבקויות

השאלה:
אני בת 32 נשואה + ילד בן 4.5. אני 4 חודשים לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית, שבה הוסרו הידבקויות בפונדוס שמאל. המחזור שלי סדיר מאוד (28 יום), ולפי בדיקות הדם ומעקב זקיקים, אני מבייצת בצורה תקינה. גם הזרע של הבעל תקין, ובכל זאת, עדיין לא הושג הריון.

מומחה הריון הציע לי לעבור היסטרוסקופיה חוזרת מחשש להידבקויות חוזרות. המנתח שביצע את ניתוח ההיסטרוסקופיה לא ממליץ לעשות זאת לאחר 4 חודשים.

יש לציין שאורך המחזור שלי הוא רק יומיים, מה שמחזק את ההשערה שיש הידבקויות חוזרות.

מה ההסתברות להידבקויות חוזרות בטווח זה? האם כדאי לפנות למנתח אחר לבצע זאת (שוב אחרי 4 חודשים)? מה הסיכונים בהיסטרוסקופיה ניתוחית?

מאחר שהלידה הראשונה היתה בניתוח קיסרי, ההיסטרוסקופיה נעשית בהרדמה מלאה.


תשובה:


לא מצאתי בספרות הוראה לכך שאסור באופן מוחלט לבצע היסטרוסקופיה חוזרת בהפרש של 4 חודשים. חזרה של הידבקויות יכולה להופיע, ולכן ישנם מקרים בהם לאחר פעולה כזו, מכניסים מעין בלון לרחם על מנת למנוע הידבקויות, או שניתן להכניס קתטר שמזרים חומר אסטרוגני, אשר מונע את יצירת ההידבקויות מחדש.

בכל מרכז רפואי ישנה גישה שונה, וכל מקרה נבחן לגופו, כך שלגבי מניעת ההידבקויות אצלך עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל. הסיכונים היותר נפוצים בהיסטרוסקופיה ניתוחית הם דימום, פרפורציה וזיהום.

בהחלט הגיוני לפנות לרופא שלך להתייעצות חוזרת, ובמקביל לפנות לקבלת חוות דעת נוספת.

למידע על היסטרוסקופיה, ראי את התשובה הבאה:

http://www.infomed.co.il/questions/q_062205_5.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!