שאלה - האם ניתן לבצע ניתוח מתיחת בטן על מנת לרדת במשקל?

השאלה:
האם ניתן לבצע ניתוח מתיחת בטן על מנת לרדת במשקל?


תשובה:

לא. מטופלים רבים מבלבלים ניתוח מתיחת בטן עם ניתוח שאיבת שומן, וחושבים כי ניתוח שכזה יאפשר להם ירידה נוספת במשקל. מחשבה זו מוטעית, שכן בניתוח לא מסירים עודפי שומן נרחבים אלא רק עודפי עור, ומהדקים את שרירי דופן הבטן. לעיתים אכן מסירים מעט רקמת שומן, המחוברת לרקמת העור העודפת, אולם לא בכמויות המאפשרות ירידה משמעותית במשקל.
בנוסף, בימים הראשונים לאחר הניתוח ישנה לרוב עלייה מועטה במשקל, עקב הצטברות נוזלים ונפיחות של הבטן, אשר יורדת בהדרגה, רק בטווח של כחודשיים.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!