דלג לתוכן
תוספי מזון עשירים ביוד ובעיות בבלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28. מגיל 16 עברתי 4 ניתוחים עקב קרצינומה פוליקולארית של בלוטת התריס. עברתי גם 4 מחזורי טיפול ביוד רדיואקטיבי, אך רמות התירוגלובולין עדיין גבוהות (סביב 200), ללא ממצאים לא תקינים כלשהם. אני מקבלת 200 מ"ג אלטרוקסין כל יום כדי לדכא את ה- TSH. בניתוח האחרון שבוצע לפני כ-10 שנים נכרתו 9 בלוטות לימפה בצוואר. 8 היו נגועות בגרורות מהגידול הראשוני. עברתי בדיקת PET CT לפני כשנתיים, ללא ממצאים לא תקינים. האם אני צריכה להימנע מצריכת מזונות המכילים יוד, כמו כרוב? האם מותר לי להשתמש בקרמים וסבונים המכילים אצות? האם מותר לי להשתמש באומגה 3, ואם כן, מהו המינון המומלץ?

תשובה:
לא ברור משאלתך אם כעת את מאוזנת מבחינת תפקוד הבלוטה והטיפול באלטרוקסין. יוד הוא מרכיב חשוב בתפקוד תקין של בלוטת התריס. לסובלים מתת-פעילות הבלוטה תוספת יוד תסייע, אך במקרה שלך, אם הבנתי נכון, הבלוטה עדיין בפעילות מוגברת, ולכן הגיוני כי יש להימנע מתוספי מזון אלה, ואותו הדבר לגבי האצות שעשירות ביוד. לגבי הקרמים והסבונים המכילים אצות, איני חושבת שיש איסור, מכיוון שהטיפול חיצוני, ואינו מגיע לזרם הדם. חומצת השומן אומגה 3 גם היא חשובה בתהליכי הייצור של הורמוני בלוטת התריס ויכולה לסייע בתת-פעילות הבלוטה. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_031008_4.asp
רופאים בתחום
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"ד״ר שמעונוביץ רופאה נהדרת, מקצועית ביותר ובו זמנית נעימה ואדיבה. היא מסורה בצורה יוצאת דופן. אני ממליצה בחום לכל מי שתרצה לבחור בד״ר מיכל שמעונוביץ!!"
ד"ר יובל בן אמנון
ד"ר יובל בן אמנון פסיכיאטריה
פסיכיאטר מומחה
ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי כירורגיה פלסטית
רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו