שאלה - יחסי מין והריון בנוכחות קונדילומה

השאלה:
אני ובן זוגי סובלים שנינו מקונדילומות. שנינו עברנו ניתוחי צריבה בלייזר, אני גם חוסנתי גם בחיסון גרדסיל. כעת אין לי יבלות, אבל לבן זוגי צמחו שוב לא מזמן כמה יבלות, למרות שעבר כבר שתי הסרות בלייזר.

אנו מאוד רוצים להיכנס להריון ואני נמצאת כרגע בזמן הביוץ. האם העובדה שיש לבן זוגי יבלות יכולה לפגוע בעובר? האם עדיף לנו לחכות עד שיסירו לו את היבלות שוב? קבעו לו תור לעוד זמן רב יחסית, והיינו מעוניינים לנצל את תקופת הביוץ שבה אני נמצאת בימים הקרובים. הרופא הסביר לי בזמנו שהנגיף לא עובר אלא נשאר רדום בגוף ומתפרץ מדי פעם, לכן איני יודעת אם יש טעם לחכות להסרה בלייזר של היבלות של בן זוגי, מאחר ששנינו בכל מקרה נגועים.


תשובה:


קיום יחסי מין בזמן שלבן זוגך יש יבלות על איבר המין אינו מסכן את העובר ותא ההריון שאולי יווצר, אלא מסכן אותך בהידבקות חוזרת. אם בין כה וכה אתם מקיימים יחסי מין ללא הגנה של חוצץ כגון קונדום, אין סיבה שתימנעו מיחסי מין בזמן הביוץ או ההריון.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!