שאלה - הורדת טיפול בציפרלקס

השאלה:
אני בת 21. לפני 3 חודשים היה לי התקף חרדה. בעקבותיו התחלתי טיפול קוגניטיבי וטיפול בתרופה Cipralex, בהתחלה במינון של כ-10 מ"ג ועכשיו 20 מ"ג. החרדות עברו למרות שאני עדיין מגיבה לדברים יומיומיים בחריפות: אני מתחילה להיות מודאגת בלי סיבה בגלל עובדות יומיומיות, שאף אחד אחר לא מגיב להן ככה, ויש לי סימפטומים של דיכאון.

החלטתי להוריד את המינון ל-10 מ"ג כי התחלתי להרגיש מעורפלת ושכל הזמן אני רוצה לישון. איך נכון להוריד את המינון? האם אני מרגישה מעורפלת בגלל התרופות? האם אני עדיין חשה דיכאון כי יכול להיות שהתרופה לא מתאימה לי, למרות שהחרדות עברו? האם אני יכולה לרפא את עצמי גם ללא טיפול תרופתי רק על ידי טיפול קוגניטיבי?


תשובה:


הורדת המינון בטיפול בציפרלקס צריכה להיות הדרגתית: לרדת לשבוע בערך לכדור וחצי, ואחר כך לרדת לכדור אחד. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר/ית שרשם לך את התרופה, אולי מההיכרות האישית איתך יהיו לו/ה המלצות יותר מדוייקות.

תחושת הערפול יכולה להיות תופעת לוואי ש התרופות, אך יכולה להיות גם סימפטום של דיכאון, ולכן, שוב, אני ממליצה להיפגש עם הפסיכיאטר/ית שמכיר אותך שיוכל להתרשם.

טיפול קוגניטיבי בהחלט יעיל לטיפול בחרדות, ומאפשר לשלוט במצב ללא תרופות או עם מעט תרופות. אני ממליצה!

בהצלחה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!