דלג לתוכן
הורדת טיפול בציפרלקס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/04/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 21. לפני 3 חודשים היה לי התקף חרדה. בעקבותיו התחלתי טיפול קוגניטיבי וטיפול בתרופה Cipralex, בהתחלה במינון של כ-10 מ"ג ועכשיו 20 מ"ג. החרדות עברו למרות שאני עדיין מגיבה לדברים יומיומיים בחריפות: אני מתחילה להיות מודאגת בלי סיבה בגלל עובדות יומיומיות, שאף אחד אחר לא מגיב להן ככה, ויש לי סימפטומים של דיכאון. החלטתי להוריד את המינון ל-10 מ"ג כי התחלתי להרגיש מעורפלת ושכל הזמן אני רוצה לישון. איך נכון להוריד את המינון? האם אני מרגישה מעורפלת בגלל התרופות? האם אני עדיין חשה דיכאון כי יכול להיות שהתרופה לא מתאימה לי, למרות שהחרדות עברו? האם אני יכולה לרפא את עצמי גם ללא טיפול תרופתי רק על ידי טיפול קוגניטיבי?

תשובה:
הורדת המינון בטיפול בציפרלקס צריכה להיות הדרגתית: לרדת לשבוע בערך לכדור וחצי, ואחר כך לרדת לכדור אחד. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר/ית שרשם לך את התרופה, אולי מההיכרות האישית איתך יהיו לו/ה המלצות יותר מדוייקות. תחושת הערפול יכולה להיות תופעת לוואי ש התרופות, אך יכולה להיות גם סימפטום של דיכאון, ולכן, שוב, אני ממליצה להיפגש עם הפסיכיאטר/ית שמכיר אותך שיוכל להתרשם. טיפול קוגניטיבי בהחלט יעיל לטיפול בחרדות, ומאפשר לשלוט במצב ללא תרופות או עם מעט תרופות. אני ממליצה! בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
ד"ר ורד ליבנה
ד"ר ורד ליבנה נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"לדר' ליבנה הגענו בהמלצת רופא המשפחה לאחר שהיה בהרצאה של דר' ליבנה לרופאים בקהילה. הרופאה הקדישה לי ולביתי (בת 18) את כל הזמן הנחוץ (כמעט שעה), בדקה את כל המסמכים שהבאנו עוד בזמן הביקור, הפנתה את ביתי לעוד בדיקה נוספת - מבחן MOXO (לא כלול בסל) ונתנה לנו את המייל הפרטי שנשלח לה את תוצאות הבדיקה בשביל שתפענח אותה. עוד אציין שבהמשך גם קיבלנו הקלות למבחן הפסיכומטרי. אני רוצה להודות לדר' ליבנה וממליץ עליה בחום."
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחית ברפואת נשים, ילוד ופוריות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו