שאלה - יש לי בלט עין שמאל 11 מ"מ מהעין הימנית עקב פעילות יתר של בלוטת התריס (מא

השאלה:
יש לי בלט עין שמאל 11 מ"מ מהעין הימנית עקב פעילות יתר של בלוטת
התריס (מאוזנת 8 חודשים).
כתוצאה מכך יש לי כפל ראיה. הומלץ לי לבצע ניתוח בארובת העין.
לדברי הרופא, ריסוק עצמות מאחורי העין.
שאלתי היא: האם מומלץ לבצע ניתוח כזה? מה ההשלכות והסיכונים
לניתוח? האם ישנם סיכויי הצלחה? ואם כן, האם אתם מכירים רופא
פלסטיקאי מומחה לניתוח מסוג זה בארץ, אם כן מי הוא?
בינתיים אני מטופל בקורטיזון מ- 60 מ"ג ויורד בהדרגה.
מלבד הנפיחויות מסביב לעין שמצטמקות, הבלט נשאר ללא שינוי.


תשובה:

פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה לנבוע ממחלת גרייבס ולגרום לתופעת
לוואי של בלט עין.

בלט עין עלול לגרום לתופעות לוואי רבות. ראשית, יתכנו תופעות לוואי
של כאב, דמעת, רגישות יתר לאור, וטשטוש ראיה. שנית, מעורבות השרירים
בגלגל העין עלולה ליצור כפל ראיה וסטיית מבט.

אבל הבעיה הרצינית ביותר היא דחיקה של עצב הראיה עקב הנפיחות
שמאחורי העין, שעלולה לגרום לאובדן הראיה בסופו של דבר. ביטוייה
הראשונים עשויים להיות ירידה בחדות הראיה, ירידה בראיית צבעים
ופגיעה בשדה הראיה.

כאשר הנפיחות לא יורדת ע"י סטרואידים, ניתן לנסות גם הזרקות
סטרואידים לאחורי העין והקרנות לאזור. אם הנ"ל לא עוזר, ובעיקר כאשר
יש סכנה שמדובר בדחיקה של עצב הראיה, ניתן לבצע ניתוח. המנתח יוצר
חלון בעצמות ארובת העין, וכך העין יכולה להידחק אחורה לכיוון
הסינוסים, הלחץ משתחרר, העיניים חוזרות למקומן וחל שיפור בראיה.

הסיבוכים של הניתוח הם תוצאה לא מספקת או תיקון יתר עם יצירת
עיניים שקועות. תיתכן יצירת ראיה כפולה חדשה, בעיה שנפתרת בד"כ ע"י
ניתוח נוסף, דימום מאחורי העין, זיהום באזור הניתוח, ושפשופים
בקרנית.

יעילות הניתוח בסה"כ טובה. ישנם רופאים ממספר תחומי התמחות אשר
עוסקים בכירורגיה של גלגל העין. כדאי להתייעץ עם רופא עיניים עם
התמחות של פלסטיקה באזור העין, מומחה באף אוזן גרון או מומחה פה
ולסת, ולברר מי עוסק בכך במקום מגוריך. איננו ערוכים לספק שם ספציפי
באתר.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!