שאלה - אני משתמשת מזה 10 שנים בפרמריל, ולאחרונה אמרו לי שעלי לעבור לתרופות טבע

השאלה:
אני משתמשת מזה 10 שנים בפרמריל, ולאחרונה אמרו לי שעלי לעבור
לתרופות טבע בכדי שלא אקבל תרומבוזה. האם זה נכון?
מה עלי לעשות?


תשובה:

טיפול הורמונלי חלופי מעלה פי שלוש את הסיכון להיווצרות קרישי דם,
אם כי הסיכון גבוה ביותר בשנה הראשונה לטיפול, כך שזה כשלעצמו אינו
מהווה הצדקה להפסקת הטיפול לאחר 10 שנים.

עם זאת, יש עלייה קלה בסיכון לסרטן שד בנשים המשתמשות בטיפול
הורמונלי חלופי מעל ל 10 שנים, בהשוואה לאלה שלא טופלו, ולכן בדרך
כלל מומלצות 10 שנות טיפול ואחריהן הפסקה.

מפני יתרונותיו הרבים של טיפול הורמונלי, יש לפנות לגינקולוג על
מנת לשקול יעילות טיפול הורמונלי לעומת הסיכון, לאחר 10 שנות טיפול.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!