שאלה - פתרונות שונים לבעיית עצירות

השאלה:
יש לי בעיית עצירות. אני בן 54 ובדרך כלל בריא. אובחנתי כסובל ממעי רגיז. ניסיתי קולוטל וזה לא עזר כל כך. אני סובל מעצירות זה שנים, חלק גדול מחיי, גם בתקופת הילדות. רוב הזמן התמודדתי עם הבעיה, והיו גם הרבה תקופות טובות, עם פעולת מעיים תקינה כמעט כל יום.

בשנה וחצי האחרונה, נראה שהמצב החמיר. יש יציאה כל יומיים וגם אז מעטה. עברתי בדיקת קולונוסופיה לפני שנה - ללא שום ממצאים לא תקינים, אף לא פוליפים.

אני משתמש בהרבה שיטות לשיפור המצב, כמו שתייה מרובה של מים, שמן זית על קיבה ריקה, שזיפים שהושרו במים, אוכל עם הרבה סיבים, אכילת פירות טריים ויבשים וירקות, אבקת פגלקס ועוד. למרב ידיעתי, אין משהו שלא ניסיתי! אני גם לוקח זה כשנה כדור מתערובת צמחים של ד"ר סאקר אשר עוזר לי מאוד. התערובת מכילה את הצמחים: אגווה, שומר, ריבס, מגנזיום סולפאט ומגנזיום אוקסיד.

הנקודה היא שאני חושש שהקיבה תתרגל לזה, ואז גם זה יפסיק לעזור ויידרש מינון יותר גבוה. כאשר אני לא לוקח את הכדור, העצירות חוזרת למצבה הרגיל. קראתי את רוב החומר באתר בנושא זה, ומה שברור לי שזו "מגיפה" די גדולה.

מה יש בתערובת שציינתי, מבחינה ביולוגית, שתורם לעיכול? האם אכן יש סכנה של התמכרות או הרגל המעי אשר יוצר תלות בחומרים אלה? האם יש לכם המלצה שיכולה לעזור, מעבר למה שידוע לי? אנא לא את התרופות הרגילות שישנן בשוק. האם זה חוסר באנזימים כלשהם או בתפקוד של הורמון כלשהו, והאם יש בדיקות אובייקטיביות לבירור עצירות?


תשובה:


אגבה, שומר וריבס הם צמחים המכילים סיבים תזונתיים ומינרלים, ביכולתם לסייע בדרך טבעית לבעיות שונות, כדוגמת עצירות כרונית, טחורים, בעיות במחזור החודשי, בעיות כבד וכיס מרה וכדומה.

מגנזיום סולפאט ומגנזיום אוקסיד הן תרכובות מלחים המכילות מגנזיום בשילובים שונים. מגנזיום הוא מינרל חיוני לתהליכים רבים בגוף ומעורב במאות תהליכים אנזימטיים. ביכולתו, בין היתר, להקל על הסובלים מעצירות.

איני יכולה לענות בוודאות לגבי ההתמכרות לחומרים אלה, מכיוון שאין לי ניסיון רב עם התרופות הטבעיות, אך נראה כי התערובת אינה מכילה חומרים היכולים לגרום להתמכרות. אנא התייעץ בנושא זה עם הרופא שנתן לך את הטיפול.

לגבי עצות נוספות, נראה שעברת בירור די מקיף וכן ניסית טיפולים רבים, ולכן אין לי הרבה מה לחדש, מה גם שציינת כי אובחנת כסובל מתסמונת המעי הרגיז, מה שאומר שאתה סובל מבעיית תנועתיות של המעי, וככל הנראה לא מדובר בחסר אנזימתי או הורמונלי.

אם אין שיפור במצבך, אמליץ לך לפנות לרופא גסטרואנטרולוג לבדיקה והתייעצות לגבי שיטות טיפול אחרות או המשך בירור.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!