שאלה - טיפול כירורגי בעצם בולטת בחזה

השאלה:
לביתי עצם בולטת בחזה (חזה יונה). האם כאשר תתפתח, והשדיים יגדלו, יראו זאת פחות?

פקטוס קרינטום (pectus carinatum), או חזה יונה , נדיר יותר מהמום (malformation) פקטוס אקסקווטום (pectus excavatum), ושניהם פוגעים במבנה עצם החזה. שניהם שכיחים יותר מכפי הנראה לעין, בצורות חומרה קלות, ושניהם ניתנים לתיקון כירורגי.

הסיבות העיקריות לתיקון הן הפרעות גופניות כגון קשיי נשימה שונים, אי נוחות, או הפרעה קוסמטית או אסתטית. לעיתים מבנה בית החזה עלול לגרום לקשיים חברתיים ולהסתגרות חברתית.

המום מופיע בדרגות חומרה שונות, וסוג הניתוח נקבע לפי החומרה. רוב המטופלים עוברים את הניתוח לאחר גיל 11 ורבים רק בבגרות. הצלחת הניתוח ושביעות רצון המנותחים מהניתוח היא באחוז גבוה, וזאת למרות שקיימים סיבוכים, רובם ככולם חולפים תוך זמן קצר.

בתשובה לשאלתך - אם המום אינו בדרגת חומרה גבוהה ולביתך אין הפרעות בריאותיות או חברתיות, ניתן ככל הנראה להמתין עד לבגרותה והתפתחות שדיה טרם החלטה על ניתוח.

בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!