שאלה - שימוש ברזין להרזיה

השאלה:
אני בת 32 וסובלת מעודף משקל. אני לא מצליחה לעשות דיאטה לבד, והייתי רוצה לדעת אם אני יכולה להשתמש בכדורי הרזיה מסוג רזין. יש לי הרפס וגינלי, שאני סובלת ממנו לעיתים רחוקות. כמו כן יש לי צניחה של השסתום השמאלי של הלב , ואני במעקב פעם ב- 6 שנים כי הכל בסדר. אבל הייתי רוצה לדעת אם כל זה יכול לגרום לי סכנה בלקיחת התרופה רזין.
אשמח אם תוכלו לענות לי כי השגתי את התרופה ללא מרשם רופא, ואינני בטוחה שכדאי לי לקחת לפני תשובתכם.


תשובה:

רזין (Phentermine) הוא לא בדיוק כדור בריא, הוא למעשה כדור מרץ היוצר תלות או התמכרות, ואינו מקנה הרגלי אכילה בריאים.

ישנן שתי תרופות שניתנות בקופת החולים בסבסוד חלקי: אחת היא רדוקטיל בעלת השפעה במערכת העצבים המרכזית על מרכז התיאבון , ונותנת תוצאות טובות מייד אחרי חודש. השימוש מוגבל לשנה ומקווים שתפנימי הרגלי אכילה נכונים במשך שנה זו. אין לקחת עם התרופה תרופות אחרות שמשפיעות על מערכת העצבים המרכזית, כמו תרופות נוגדות דיכאון, וכן יש לבדוק שאינך סובלת מבעיות בבלוטת התריס .

תרופה שניה נקראת קסניקל, והיא מונעת ספיגת שומן.

פני לרופא מטפל שיבדוק אם את עומדת בקריטריונים לקבלת תרופה להורדת משקל או שמספיקים דיאטה וספורט!

בברכה
ד"ר משה ארוך - רופא משפחה





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!