דלג לתוכן
דלקות בדרכי השתן אצל בחורה לאחר קיום יחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/06/2005
2 דקות קריאה
שאלה:

יש לי חבר קבוע ואנו מקיימים יחסי מין על בסיס קבוע. לאחרונה, מאז שהתחלנו לקיים יחסי מין, אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן ומקבלת בכל פעם מחדש אנטיביוטיקה. האורולוג שלי המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה מונעת בשם uramin . שאלתי אם אכן כדאי לקחת סתם אנטיביוטיקה (אומנם במינון נמוך) עוד לפני שיש לי דלקת, או שרק כאשר מתפתחת הדלקת לקחת אנטיביוטיקה חזקה. אני פשוט מודאגת מכמות האנטיביוטיקה שאני צורכת לאחרונה בשל הבעיות בדרכי השתן.

תשובה:
כפי שעולה משאלתך, הדלקות בדרכי השתן החלו מאז שהתחלת לקיים יחסי מין עם חברך. לא ציינת באילו אמצעי מניעה אתם משתמשים או האם את נוטלת גלולות למניעת הריון. קיימים כמה גורמי סיכון לדלקות חוזרות בדרכי השתן: תכונה ביולוגית או גנטית שמגבירה את הנטיה לאכלוס מערכת השתן ע"י חיידקים שימוש בקוטל זרע בן זוג חדש בשנה האחרונה אירוע ראשון של דלקת בדרכי השתן לפני גיל 15 אמא עם הסטוריה של דלקות חוזרות בדרכי השתן מחקר גדול ומבוקר שכלל נשים עם ובלי רקע של זיהומים חוזרים בדרכי השתן, מצא כי גורם הסיכון המשמעותי ביותר לדלקות חוזרות בדרכי השתן היה תדירות יחסי המין. מהפרטים שמסרת נראה כי גם אצלך הסיבה היא דלקות על רקע קיום יחסי מין. קיימים כמה אמצעים לא תרופתיים היעילים במניעת דלקת חוזרת בדרכי השתן: 1. אמצעי מניעה - לא להשתמש באמצעי מניעה המכילים קוטל זרע (דיאפרגמה, קונדום המצופה בקוטל זרע). 2. השתנה לאחר קיום יחסי מין ושתיה מרובה, על מנת להגדיל את תכיפות ההשתנה 3. מיץ חמוציות Cranberry juice נמצא יעיל במניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן ע"י עיכוב הידבקות החיידקים לתאי אפיתל של דרכי השתן. במידה ואף אחד מהנ"ל לא עזר או שאינך מעוניינת להחליף אמצעי מניעה, קיימת האופציה של טיפול אנטיביוטי מניעתי. אני יודעת שאינך רוצה להעמיס על גופך מינונים גדולים של אנטיביוטיקה אך קיימות כמה שיטות: טיפול מניעתי רצוף נטילת אנטיביוטיקה לאחר קיום יחסי מין - שיטה זו נמצאה מתאימה ויעילה יותר בנשים שאצלן הדלקות קשורות לקיום יחסי מין, לעומת הטיפול הרצוף . טיפול עצמי - זו אינה שיטה מניעתית כ"כ אך, היא מבוססת על אבחנה עצמית של האישה שכבר מכירה את הסימפטומים של דלקת בדרכי השתן וטיפול עצמי ע"י אנטיביוטיקה בחירת השיטה המתאימה צריכה להיות על בסיס תדירות הדלקות, תבנית ההדבקה והחזרה של הדלקת, וכמובן בחירה של האישה. חשוב להתאים את האנטיביוטיקה גם לפי הרגישות של החיידק שבודד בדלקת האחרונה. דבר חשוב נוסף הוא לא להתחיל את הטיפול המניעתי לפני שהיתה ארדיקציה (השמדה) מוחלטת של החיידק בדלקת האחרונה. מומלץ שתתייעצי שוב עם הרופא שלך לגבי האופציות הקיימות וההעדפה האישית שלך ולבצע תרבית שתן (אם לא עשית), על מנת לוודא שאין לך דלקת, לפני התחלת הטיפול המניעתי.
רופאים בתחום
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
ד"ר אסף פרימן
ד"ר אסף פרימן עיניים
מנהל שירות הקרנית בבית חולים מאיר
ד"ר אריאל יודלב
ד"ר אריאל יודלב רפואת שיניים
5.0
( 16 חוות דעת )
"He is an excellent and very professional dentist.I have no hesitation recommending him for all issues concerning teeth. Dr.Janette Segal"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו