שאלה - נסיגת חניכיים עקב צחצוח שיניים מוגזם

השאלה:
אני בן 18. מביקור אצל שיננית נודע לי שעקב צחצוח שיניים חזק נסוגו לי החניכיים. כתוצאה מכך אני רגיש בעיקר לדברים קרים שנכנסים לי לפה. הרגישות לא מפריעה לי וגם לא מפריע לי מבחינה אסתטית שהשן נחשפת. אני פוחד שהשיניים שלי ינשרו.

האם ייתכן מצב שהשיניים שלי באמת ינשרו? האם ניתוח להשתלת חניכיים הוא דבר נפוץ שסיכויי ההצלחה שלו גדולים? מה המחיר הממוצע של ניתוח להשתלת חניכיים? האם קיים ניתוח להשתלת חניכיים על-ידי לייזר, והאם טיפול זה יעיל יותר מן הניתוח הרגיל?


תשובה:


שיניך לא יפלו בקרוב. ניתוח השתלת חניכיים אכן אפשרי. תוכל להתייעץ בנושא עם רופא מומחה לחניכיים הנקרא פריודונט. לייזר הוא כלי עבודה ואינו משנה את יעילות הטיפול. לעת עתה תוכל פשוט להימנע מהצחצוח האגרסיבי ולהשתמש במשחות שיניים המפחיתות את הרגישות.

ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!