שאלה - שילוב רדוקטיל ויובסלקס לירידה במשקל אחרי לידה

השאלה:
האם שילוב של רדוקטיל עם יובסלקס (משלשל טבעי) כל יום רצוי? אני בת 30, גובהי 1.57 ומשקלי כעת 79 ק"ג. אני חודש וחצי אחרי לידה. משקלי ביום הלידה היה 92. מיום הלידה ירדתי כ-13 ק"ג, שמתוכם 8 ק"ג הם שלי.

האם קצב הירידה ימשיך כך? עוד כמה זמן? האם זה יכול להיעצר? כמובן שמשולבת בכך דיאטה של 1,000 קלוריות ליום ופעילות גופנית דלה, מדי פעם. הייתי במכון כושר במשך שבועיים, אבל זה עשה לי הרבה סחרחורות. מאז שהפסקתי להתאמן אין לי סחרחורות.

האם המשלשל הטבעי יובסלקס לא גורם לעצלות של המעיים? והאם הוא מסייע לירידה במשקל? לפעמים יש תחושה שהרדוקטיל "תקוע".




תשובה:


רדוקטיל היא תרופה העוזרת בהורדה במשקל בשילוב עם דיאטה מסודרת ומעקב. לא נתת מספיק פרטי: מדוע את משתמשת גם במשלשלים? האם זה מפני שאת סובלת מעצירות בגלל השימוש ברדוקטיל? או האם זה מפני שאת מנסה לרדת כמה שיותר מהר במשקל? האם את מיניקה?

כמו שאת רואה, יש הרבה פרטים חסרים בסיפור שלך, ולכן לא אוכל לענות לך באופן ישיר על שאלתך.

בדרך כלל, שימוש יומיומי במשלשלים אינו מומלץ כלל. זה גורם למעיים להתרגל למשלשלים, ואחרי תקופת שימוש מסוימת, המעיים עשויים לא לתפקד עוד בצורה תקינה - "מעיים עצלים", כפי שקראת לזה.

לא סיפרת גם מה היה משקלך לפני הלידה, האם בדרך כלל את שוקלת מעט ופשוט עלית בהריון, או שאת סובלת באופן קבוע מעודף משקל?

לפי התיאור, אני יכולה לומר שנראה כי את מכבידה על עצמך עם דיאטה חריפה מדי בזמן כה קצר אחרי הלידה. ירדת הרבה בבת אחת, אולי הרבה מדי. יכול להיות שזה גם מה שגרם לך לסחרחורות כשהיית בחדר כושר.

אני מציעה לך לגשת לדיאטנית ולהתאים לעצמך דיאטה מסודרת ללא משלשלים, המתאימה לאישה אחרי לידה. כשעושים דיאטה לא כדאי למהר, עדיף לרדת בצורה מסודרת ואיטית, לא באופן דרסטי.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ