//

שאלה - מה הגלולה למניעת הריון המתאימה לסובלת ממיגרנות

השאלה:
איזו גלולה למניעת הריון מתאימה למי שסובלת ממיגרנות קשות וגם פוחדת מעליה במשקל ?



תשובה:
בשאלה לא ציינת מהו גילך ובאילו אמצעי מניעה, אם בכלל, השתמשת לפני כן. פרט חשוב שרציתי לדעת הוא ממתי את סובלת ממיגרנות והאם הן החלו תחת שימוש בגלולות או באמצעי מניעה אחרים ?

לגבי העליה במשקל, נעשו לא מעט מחקרים שלא מצאו קשר משמעותי בין עליה במשקל לבין השימוש בגלולות. מאמר מסכם אחד סקר 42 מחקרים שבדקו את הקשר בין שימוש בגלולות לעליה במשקל. במחקרים השתמשו בגלולות שונות עם מינונים שונים של אסטרוגן. המחקר הנ"ל לא מצא שינוי משמעותי במשקל בקבוצות של הנשים שנטלו גלולות לעומת הנשים שלא נטלו גלולות. כותבי המאמר מסכמים ואומרים כי ניתן לשלול השפעה גדולה של הגלולות על המשקל (אם כי לא ניתן לשלול השפעה מינימלית של הגלולות על עליה במשקל).

באשר למיגרנות - נשים שנוטלות גלולות וסובלות ממיגרנות דיווחו על החמרה, שיפור או היעדר שינוי במיגרנות. אם מיגרנות החלו מהתחלת השימוש בגלולות, הן בד"כ מופיעות בימי ההפסקה בין מחזור למחזור. מאמר מסכם של ארגון הבריאות העולמית מצא כי נשים עם היסטוריה של מיגרנות שנוטלות גלולות הן בסיכון מוגבר ל - CEREBRAL THROMBOEMBOLISM (תסחיף פקיקי מוחי).
רופאי נשים לא נוהגים לרשום גלולות לנשים עם מיגרנות תכופות וקשות או נשים עם סימפטומים נוירולוגיים בזמן מיגרנות. יתרה מזו, אישה שאצלה חלה עליה בתדירות ובחומרת המיגרנות צריכה להפסיק את השימוש בגלולות. ארגון הבריאות העולמי הגיע למסקנה שהסיכון בשימוש בגלולות עולה על התועלת אצל נשים מעל גיל 35, שסובלות ממיגרנות.

אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך לגבי השימוש בגלולות לאחר שדנתם בעניין לאור המיגרנות שמהן את סובלת ולאור הרקע הרפואי שלך (עבר של סרטן שד, רחם או שחלות במשפחה, עישון, נטיה לקרישיות יתר וכו').





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!