שאלה - דימום והיעדר דופק של העובר שמעידים על הפלה

השאלה:
לפי בדיקות האולטרסאונד, אני בשבוע השביעי להריון. במהלך היום ואתמול החל אצלי דימום חלש מאוד שהשתנה להפרשה חומה. בבדיקה לא התגלה דופק של העובר. האם הדבר מצביע על תקלה בהריון והפלה? יש לציין כי הדבר לא היה מלווה בכאבים.


תשובה:


לצערי, כאשר לא רואים דופק של עובר לאחר דימום - הדבר מצביע על הפלה טבעית. הפלה טבעית לא חייבת להופיע עם כאבים. אני מתארת לי שאחרי האולטרסאונד שביצעת קיבלת הסבר על המצב מהגינקולוג שלך.

אבל בלא לראות את האולטרסאונד ובלא פרטים נוספים, אני לא יכולה לתת לך תשובה חד-משמעית. אם עדיין יש לך שאלות - גשי לגינקולוג ובקשי ממנו הסבר מפורט על מצבך.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!