שאלה - הריון אחרי נטילת גלולת "היום שאחרי"

השאלה:
לקחתי את הגלולה של היום שאחרי, ממש לפי כל החוקים, ותוך כמעט 24 שעות מהמגע לקחתי את הגלולה השנייה. והפלא ופלא - אני בהריון, לפחות לפי הבדיקה הביתית. איך זה יכול להיות? והאם תהיה לגלולה השפעה רעה על העובר?


תשובה:


גלולת היום שאחרי מורידה את הסיכוי להיכנס להריון באופן משמעותי, אבל היא לא מורידה אותו לאפס. אם לוקחים אותה לפי ההוראות המדויקות, עדיין יש סיכוי של 1% להיכנס להריון. לגבי הסיכון לעובר, אין הוכחות לכך שהגלולה גורמת למומים בעובר, אבל כמובן שיש ליידע את הרופא המטפל ולעקוב אחר שינויים בעובר.

גשי לגינקולוג כדי לאשר שאת אכן בהריון, כי לפעמים יש טעויות גם בבדיקות לגילוי הריון. אם את אכן בהריון - המשיכי את המעקב עם הגינקולוג המטפל.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!