שאלה - סיבות אפשריות להפלה בתחילת הריון

השאלה:
בשבוע ה-8 להריון עברתי הפלה טבעית (ללא גרידה) ומדובר בהריון ראשון. באולטרסאונד שעשיתי שבוע לפני כן נצפו דופק וחלבון עוברי. רציתי לדעת האם יש קשר בין ההפלה לעובדות הבאות:

אני חולת סוכרת.

אומנם לקחתי חומצה פולית, אך לא הקפדתי בלקיחה שלה, ופספסתי כמה פעמים.

פעילות גופנית מאומצת.


תשובה:


הפלה בשבועות הראשונים להריון מאוד נפוצה, ולעיתים לא ניתן לחזות אותה או לעשות משהו כדי למנוע את ההפלה. סוכרת בהחלט מעלה את הסיכוי להפלות. אין קשר בין זה ששכחת לקחת חומצה פולית כמה ימים לבין הפלה.

אם את עושה פעילות גופנית מאומצת בדרך כלל, וזה משהו שהגוף שלך רגיל אליו, זה לא אמור לגרום להפלות, אבל אם בדרך כלל את לא עושה פעילות מאומצת, ודווקא כשהיית בהריון התחלת להכביד על הגוף שלך, זה יכול להעלות את הסיכון להפלה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!