שאלה - הסיבה לאזהרות בעלון התרופה רסיטל

השאלה:
לפעמים יש לי חרדה מהצלחה, מתחים מהצלחה, מעין רגש שבתוכי בועט ואומר לי לעשות ההיפך ולחשוב ההיפך ולא להצליח, משהו כזה. הייתי אצל פסיכיאטר והוא נתן לי רסיטל במינון של חצי כדור במשך ארבעה ימים, ועד 24 ימים כדור אחד שלם כל יום אחרי ארוחה.

כשפתחתי את העלון לצרכן ראיתי שם דברים שזעזעו אותי, תופעות לוואי שמזהירות מפני מחשבות של התאבדות, אובדן הדעת, דכאונות וכל מיני דברים מפחידים. אני אדם נורמלי לחלוטין, עם הבעיה שהצגתי לעיל בקשר למתחים וחרדות מפני הצלחה וכ'ו, לא יותר מזה. לא מתאים לי שהפסיכיאטר שלי יהרוג אותי עם הכדורים שלו. האם אני צריך להתמודד מול הפסיכיאטר ולתת לו כל פעם הרגשה של "תחשוב שוב לפני שאתה אומר איזה כדור לקחת"? אני באמת לוקה בחרדה שמפריעה לי, אבל אני לא מוכן ליטול סיכון של התאבדות חס וחלילה.

האם התרופה רסיטל יעילה נגד המתחים שלי מהצלחה, שלעיתים גורמים לי לבלבול וחוסר הצלחה, ונלווה אליהם מתח וצורך לנשום עמוק?


תשובה:


ראשית, לפי תיאורך, נשמע כי אתה אכן סובל מחרדה כלשהי, ובפירוש, הטיפול התרופתי היעיל למצבים כאלה הוא תרופות נוגדות חרדה כגון רסיטל. רסיטל היא תרופה ששייכת לקבוצה של תכשירים נוגדי דיכאון וחרדה בטוחים ויעילים, ויש סיכוי גדול שהשימוש בתרופה יביא לשיפור ניכר במצבך.

חשוב להבין שהכדור אינו מביא אדם למחשבות התאבדות. חברות התרופות חיבות לציין בפירוט בעלון המצורף את כל הסיכונים האפשריים. זוהי חובתן החוקית, גם אם מדובר בסיכונים מאד נדירים. זאת אומרת, החברה חייבת לדווח על סכנת ההתאבדות, גם אם התופעה קרתה לאחד מתוך מיליוני אנשים שנטלו את התרופה. מקרה ההתאבדות שבגלו מוזכרת אפשרות זו בעלון היה של אדם שהחל את הטיפול ברסיטל מכיוון שהיה מדוכא עם מחשבות התאבדות, ומצבו החמיר לאחר שהתחיל לקחת את התרופה. לא ניתן לומר בבירור שהוא התאבד בגלל התרופה, אבל מבחינה חוקית, כפי שהסברתי, החברה חיבת לציין את הנושא בעלון המצורף.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!