שאלה - הטיפול בהליקובקטר פילורי

השאלה:
קיבלתי טיפול שני בהליקובקטר פילורי לאחר שהראשון לא חיסל את החיידק. הטיפול כולל לוסק, טבעציקלין, מטרוג'יל וקלבטן. האם הטיפול יעיל? והאם ניתן לשלב פרוביוטיקה מסוג ג'רו דופילוס עם הטיפול?

יש מספר פרוטוקולים טיפוליים שמיועדים להכחדת חיידק ההליקובקטר פילורי, והפרוטוקול המצוין במכתבך יעיל בהחלט, כך שיש סיכוי טוב להכחדת החיידק.

עד היום לא נעשו מחקרים לבדיקת היעילות והבטיחות של השילוב של אנטיביוטיקה רגילה ותכשירים פרוביוטיים דוגמת ג'רו דופילוס בהכחדת חיידק ההליקובקטר פילורי, אבל ההיגיון הרפואי לא מעלה בעיה בשילוב זה.

בברכה

ד"ר איציק לוי


תשובה:
מומחה במחלות זיהומיות





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!