//

שאלה - הריון, תת פעילות של בלוטת התריס ואלטרוקסין

השאלה:
לפני כשנה אובחנה אצלי תת פעילות בבלוטת התריס (אין לי מושג מדוייק לגבי הרמות) מאז ועד היום אני לוקחת ELTROXIN 50 MICROGRAMS בזמנו הרופא המטפל אמר לי כי אתחיל במינון הקיים ואפנה אליו לאחר כחודשיים. כיום אינני גרה בארץ ואני מנסה להרות. זה זמן רב אני מרגישה כי עליי להגביר את המינון ל- 100 מ"ג כי אני חשה עייפות וכבודות כמו בתחילת הטיפול. לא חלו שינויים של ממש בשגרת יומי או במזג האוויר.
שאלתי היא :
האם יש סיכוי וסיכון בהגדלת המינון ואם כן מה הם ? והאם ישנו סיכון רב יותר או פגיעה ברצוני להרות.


תשובה:

ראשית בנוגע לרצונך להרות. אינני יודעת מתי עשית בדיקת TSH אחרונה או האם מחלתך מאוזנת. היפותירואידיזם (תת פעילות בלוטת התריס) מאופיינת בשינויים במחזור או בדמום הווסתי. היא יכולה לגרום להיעדר וסת או וסת שמופיעה אחת לכמה חודשים או, לחילופין, דימומים וסתיים כבדים וממושכים. לרוב מחזורים אלה אינם ביוציים וזה עלול להקשות על הכניסה להריון. בנוסף ייתכנו רמות פרולקטין גבוהות שאף הן קשורות באי פוריות.

להיפותירואידיזם בנשים הרות יש מס' השלכות על העובר: יש שכיחות גבוהה יותר של משקל לידה נמוך, מומים מולדים ב - 10-20% מהמקרים, תמותת תינוקות סביב הלידה ב - 20%, ופגיעה נוירופסיכולוגית או פסיכומוטורית לטווח ארוך. כמו כן תת-פעילות בלוטת התריס קשורה לשיעור גבוה יותר של הפלות בשליש הראשון של ההריון.

75-85% מהנשים עם תת פעילות בלוטת התריס צריכות יותר הורמון בלוטת התריס בתקופת ההריון, צריכה שיכולה לעלות ב - 50% מהצריכה הרגילה.

אם ברצונך להרות, עלייך לפנות לרופא/ת נשים ובהתאם לרקע הגינקולוגי שלך (לא פירטת אם יש לך בעיות בווסת או בעיות גינקולוגיות אחרות) לעבור בירור.

חשוב יותר לפנות לרופא/ה המטפל/ת בהיפותירואידיזם שלך. עלייך לבצע בדיקת TSH ובשום פנים ואופן לא לעלות במינון האלטרוקסין ללא התייעצות עם הרופא/ה המטפלים. חשוב גם ליידע אותו/ה על כוונתך להיכנס להריון על מנת להיות במעקב ובאיזון מתמיד כדי שההריון יצליח. עדיף לוודא שמחלתך מאוזנת לפני שאת מחליטה להיכנס להריון על מנת להבטיח סיכון מינימלי לסיבוכים בזמן ההריון כתוצאה ממחלתך.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!