שאלה - שינוי בסוג גלולות למניעת הריון

השאלה:
התחלתי לקחת גלולות פמינט בחודש שעבר (ביום שני לקחתי את הפמינט האחרונה). במהלך החודש היה לי דימום מתמשך וכתמי דם.
כעת אני בשבוע הרביעי, וביום הראשון לאחר שנגמרו הגלולות נתקלתי בכאב בטן עז ובהרגשה כללית גרועה ( הרבה יותר ממחזור רגיל).
לאחר בדיקה אצל רופא הנשים הוא החליף לי את הגלולות ליסמין, ואמר לי להתחיל לקחת אותן ביום שני (שבוע אחרי האחרונה).
אך בהוראות התרופה אני רואה שצריך להתחיל מחזור חדש של גלולות דווקא ביום השמיני ולא ביום השביעי מאז הגלולה האחרונה (היינו יום שלישי ולא שני).
מי צודק? אני חוששת מכך שאם אקח יום מוקדם מדי ייווצרו אצלי בעיות.


תשובה:

אכן יש לקחת את הגלולה הראשונה ביום שנטלת את הגלולה הראשונה במחזור הקודם (דהיינו יום שלישי). אולם נקודה חשובה מאד במקרה שלך היא העובדה שאין לכך משמעות רבה, הואיל ואת בתחילת הטיפול בגלולות, והואיל ואת מבצעת שינוי בסוג הגלולות בחודש הקרוב. כך שנטילת הגלולה יום מוקדם מדי לא היתה גורמת לדבר !!

המלצתי היא לא להילחץ. גלולות מסוגים שונים גורמות לסימפטומים שונים (כגון דימומים וגינאליים, כאבי בטן, ירידה בחשק המיני וכיוב'), ואכן לעיתים אינן מתאימות לנשים מסויימות. מאידך במרבית המקרים החלפת סוג הגלולות מעלימה את התופעות.

בתקווה שהסוג החדש של הגלולות יתאים לך יותר, רפואה שלמה.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!