שאלה - נטילת פלג'יל לטיפול בטריכומונס בהריון

השאלה:
זה 3 חודשים אני סובלת מגרד והפרשות מרובות מהנרתיק. בכל פעם שפניתי לרופא הוא טען, ללא בדיקה, שזה פטריה ושאגיסטן יעזור. לצערי זה לא עבר.

היום אני בשבוע ה-38 להריון, ונבדקתי על ידי רופא אחר, שבדק אותי וגינלית ומיד ראה הרבה הפרשות צהובות-ירוקות ואמר שיש לי טריכומונס, שהטיפול בו הוא 1,000 מ"ג של מטרוג'יל ביום - 500 בבוקר ו-500 בערב במשך שבוע. התחלתי לקחת את התרופה, עדיין אין שיפור משמעותי, אך זה היום הראשון. האם זה יכול להזיק לעובר?


תשובה:


פלג'יל (metronidazol) היא תרופה שיעילה במיוחד נגד טריכומונס נרתיקית. על פי מחקרים מוגבלים שנערכו בחיות, נמצא שהתרופה עלולה לגרום ליצירת מומים אצל עוברים, ולכן אין ליטול את התרופה בשליש הראשון של ההריון (תקופת ה- "אמבריוג'נסיס" - התקופה בה נוצרים העובר ומערכות הגוף השונות). החל מהשליש השני להריון, ניתן ליטול את התרופה, לאחר בדיקת רופא, ואך ורק אם המליץ ומצא לנכון לרשום את התרופה.

ממכתבך משתמע שאכן יש אינדיקציה לנטילת הפלג'יל, ולגבי שיפור בסימפטומים - התאזרי בסבלנות. שתהיה לידה קלה ובהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!