שאלה - ממצא לא תקין בבדיקת אולטרסאונד לאחר הפלה

השאלה:
אני בת 32. לפני כחודש וחצי עברתי הפלה בשבוע ה-8 באמצעות כדורים. היו דימומים במשך שבועיים, לאחר מכן הפסיקו הדימומים לשבועיים, ואז היה עוד שבוע של דימומים. הגעתי לביקורת ארבעה ימים לאחר לקיחת הכדור, והרופא אמר בביקורת "הכל בסדר, לבוא עוד שבוע". לא הגעתי, ולאחר שהדימומים חזרו (ארבעה שבועות ממתן הכדורים), חזרתי לבדיקה שבה נאמר שנשאר חומר, ושיש לעשות גרידה.

הגעתי לבית החולים ולאחר כמה בדיקות נמצא ממצא לא תקין בבדיקת אולטרסאונד. קיבלתי כדורים מכווצים והופניתי לבדיקת דם של בטא HCG. התוצאה של הבדיקה היתה שלילית. מה יכול להיות הממצא? מהי הדרך הטובה לוודא זאת? מהי הדרך הבטוחה ביותר לטפל במה שנמצא? מהם הסיכונים? האם הדבר לא יכול לצאת בווסת הבאה?


תשובה:


ממצא שנשאר לאחר הפלה בכדורים הוא בדרך כלל שאריות הריון. בגלל שתופעה זו יכולה לקרות, מזמנים נשים לאחר הפלה כזאת לביקורת לאחר שבוע. בדרך כלל הוצאה של ממצא זה נעשית על ידי גרידה. הממצא יכול גם לצאת במחזור, אבל צריך לנהל מעקב ולבדוק אם הוא אכן יצא. ההחלטה לגבי דרך הוצאת הממצא צריכה להיעשות על ידי הרופא המטפל.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!