שאלה - מטופלת בסרוקסאט שחווה דופק מורגש וקשיי נשימה

השאלה:
אני נוטלת סרוקסאט מזה כ - 4 חודשים, במינון 40 מ"ג. כל הסימפטומים נעלמו מלבד דופק מורגש וקושי לנשום, שמקשים עליי מאוד, כיוון שהם מתרחשים במשך כל היום.
לכן, רציתי לדעת האם צריך להמשיך ליטול את התרופה בכל זאת או להחליף אותה? ועל איזו תרופה אתה ממליץ?
יש לציין שנטלתי סרוקסאט 4 שנים (הרגשתי מצויין - עם חצי כדור ליום), ולאחר הפסקה של 8 חודשים חזרו סימפטומים שונים של חרדה.
מה עושים כדי למנוע את השימוש בכדורים למשך כל החיים? או שפשוט צריך להשלים עם העובדה הזו?



תשובה:
אני מבינה שאת נוטלת סרוקסאט עקב בעיית חרדה.
טופלת בסרוקסאט בעבר, ואכן מקובל לתת טיפול שעבד בעבר.
עם זאת, המינון שאת מקבלת הוא מינון מספק, ונראה שהסרוקסאט אינו עוזר לך מספיק.

אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל בך, ולבקש להחליף את התרופה.
תוכלי לנסות שימוש ב- CIPRALEX , שהיא תרופה מדור חדש יותר, עם פחות תופעות לוואי.

כמו כן, ניתן לשלב גם טיפולים פסיכותרפיים שעשויים לעזור לך.
אני מקווה שלאחר תקופה של טיפול כזה תוכלי להפסיק עם הטיפול התרופתי.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!