דלג לתוכן
אודות החלמה מניתוח מעקפים לפני כשבועיים עבר אבי ניתוח מעקפים. שאלותי: <b
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/07/2001
2 דקות קריאה
שאלה:

אודות החלמה מניתוח מעקפים לפני כשבועיים עבר אבי ניתוח מעקפים. שאלותי: 1. מהן הפעולות העיקריות הנדרשות לשיקומו המהיר? 2. האם תופעה של מעט הזיות, פרנויות, בלבול אופייניות למצבו ומה הפרוגנוזה.

תשובה:
תהליך החלמה מניתוח מעקפים הינו תהליך ממושך והדרגתי הנמשך שלושה עד ארבעה חודשים. הניתוח מבוצע על מנת לחדש את זרימת הדם ללב תוך שימוש בשתלי כלי דם מהרגל או בית החזה. מטרת הניתוח היא להקטין את הסיכון להתקף לב ולשפר את איכות החיים של המטופל, ואכן 90% מהמנותחים מרגישים הקלה משמעותית בכאבים בחזה בעקבות ניתוח מעקפים, היכולת לבצע מאמץ עולה, ועמה משתפרת איכות חיי המנותח. לאחר הניתוח החולה מחלים בבית החולים במשך מספר ימים. לאחר השחרור מבית החולים החולה ירגיש חלש בדרך כלל, בשל השכיבה הממושכת והניתוח. תוך מספר שבועות בד"כ תחושתו תשתפר והוא יתחזק. בבית יש להגביר את הפעילות בהדרגה: ביצוע עבודות קלות בבית, לצאת, לבקר חברים, לעלות מדרגות. בסופו של דבר המטרה היא לשוב לפעילות מלאה ולאורח חיים פעיל. כדי להקל על תהליך ההחלמה מניתוח מעקפים וממחלות לב אחרות התפתחו בשנים האחרונות תוכניות שיקום לחולי לב הניתנות במרכזים רפואיים שונים ברחבי הארץ. השיקום ניתן במסגרת מרפאה בקהילה או בתנאי בית מלון לתקופה קצרה ואינטנסיבית לאחר האשפוז. ההשתתפות בתוכנית שיקום חשובה ומומלצת, ומחקרים מצביעים על שיפור באיכות ובתוחלת החיים של המחלימים. המרכיבים העיקריים של תוכנית שיקומית הם: חינוך והדרכת החולה לגבי מחלת הלב שלו והטיפול בה. תחילת תוכנית אימונים מבוקרת המותאמת לכל חולה. החולה לומד לזהות ולהפחית את גורמי הסיכון שלו למחלת לב: לטפל במצבים של לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה וסוכרת, להפסיק לעשן, להתחיל לבצע פעילות גופנית ולרדת במשקל. החולה מקבל הדרכה מאילו פעילויות עליו להימנע בעתיד. עובד או עובדת סוציאלי / ת יבחנו את מסגרת התמיכה בבית והאם יש צורך בעזרה קבועה כאשר מדובר בחולה מבוגר. תמיכה וייעוץ נפשי להתמודדות עם מחלת הלב והשיקום. ייעוץ תזונתי לחיים בריאים יותר. שיקום לב היא דרך יעילה ובטוחה שעוזרת לחזור במהרה לחיים מלאים, מהנים ובריאים יותר, וגורמת לתחושה טובה ואופטימית אצל החולה. מצב בלבולי חריף המלווה בהזיות ובמחשבות רדיפה עלול לקרות במצבים רפואיים מסוימים (לדוגמה לאחר ניתוח) ובאשפוז בבית חולים בחולים מבוגרים. מצב זה קרוי דליריום, והוא קורה בהשפעת המצב הרפואי שבגינו האשפוז ו/או בגלל נטילת תרופות מסוימות. דליריום הינו מצב זמני שיחלוף לאחר חזרה הביתה מהמחלקה לסביבה המוכרת. יש להמשיך לעקוב ולהיוועץ ברופא המשפחה, ע"מ לוודא שאין מדובר בתחילתה של דמנציה. [29/07/2001]
רופאים בתחום
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
ד"ר הלנה מרטינז
ד"ר הלנה מרטינז עור ומין
4.5
( 13 חוות דעת )
"הייתי מאוד מרוצה מהיחס והמיקצועיות של ד"ר מרטינז."
ד"ר אריאל יודלב
ד"ר אריאל יודלב רפואת שיניים
5.0
( 16 חוות דעת )
"He is an excellent and very professional dentist.I have no hesitation recommending him for all issues concerning teeth. Dr.Janette Segal"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו