שאלה - עקירת שיניים ונטילת פוסלן

השאלה:
אני בת 63. עלי לעקור שן בינה עקב חור. מכיון שאני לוקחת פוסלן, הפנו אותי לעשות זאת רק בבית חולים. האם זה אומר שזוהי עקירה מסוכנת יותר? האם אני אמורה להיות מוטרדת עקב כך?

המליצו לי גם לעקור את שתי שיני הבינה הנוספות שיש לי, לאור העובדה שיש לי בעיית חניכיים קשה, ועקירת השיניים תסייע לטפל טוב יותר בשיניים האחרות. האם אין בכך סיכון יתר, לאור העובדה שאני לוקחת פוסלן, וכדאי לעקור רק מה שחייבים לעקור עכשיו?




תשובה:


מחקרים שונים הראו עלייה בשכיחות תופעה הנקראת אוסטונקרוזיס אצל מטופלים הנוטלים תרופות מקבוצת הביספוספנטים, שהתרופה פוסלן נמנית עליהן. שכיחות התופעה במקרה של פוסלן היא נמוכה, והסיכון מינימלי, אך למרות זאת, יש לנקוט את כל אמצעי הזהירות ולבצע את הטיפול במסגרת שבה יש ניסיון בתחום זה.

בדרך כלל אני ממליץ במקרים אלה להתחיל בעקירה בודדת, לראות כיצד האזור מחלים, ולהמשיך אם הכל בסדר.

ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ