שאלה - רגישות לחלב אצל תינוקות

השאלה:
יש לי ילד בן חמישה חודשים. בגיל שלושה שבועות הוא אובחן כרגיש לחלב, והוא מקבל נוטראמיגן. עד מתי צריך להמשיך עם תחליף חלב זה? ומתי אפשר לנסות לתת לו חלב כדי לדעת אם זה עבר או לא? הרופא טען שזה יכול לחלוף.


תשובה:


רגישות לחלבון שבחלב פרה מאוד נפוצה, והיא אכן נוטה להיעלם בגיל שנתיים-שלוש, אך עלולה להישאר לכל החיים. הנוהג לגבי חשיפה מחודשת (rechallenge) למוצרי חלב הוא חשיפה סביב גיל שנתיים במינון נמוך. ונהוג לעשות זאת במרפאה ולא בבית. זה תלוי גם בהסתמנות האלרגיה. עד אז רצוי להימנע מחשיפה לחלב ולמוצריו. מובן שלאחר גיל חצי שנה מוסיפים מרכיבים נוספים לדיאטה, פרט לנוטראמיגן.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!