שאלה - מעבר מטגרטול לדפלפט לטיפול באפילפסיה

השאלה:
אובחנה אצלי אפילפסיה מאז גיל 18. מאז ועד היום אני נוטל טגרטול CR 200
האמת שרק בשנה האחרונה התחלתי לקחת את התרופה באופן סדיר - 600 מ"ג ליום על פי המלצת הרופא.
היום אני בן 30. ההתקפים קורים אחת לשבעה חודשים בערך וכוללים אובדן הכרה.
אני מרגיש קודם שהתקף עלול להתרחש.
תפקודי היומיומי רגיל בהחלט.

רופא נוירולוגי שהתבונן בתרשים האי אי גי שעשיתי בימים האחרונים, ראה שישנן תופעות המצביעות על ניתוקים קצרים שעלולים להתפתח להתקף, והציע לי להחליף את התרופה לדפלקט, כיוון שאתה אני עשוי להגיע ל 0 התקפים.
קראתי על תופעות הלוואי הקשות של התרופה ואני מהסס אם להיכנס להרפתקה זו.
מה דעתך?


תשובה:

קצת קשה לי להעריך את מצבך בלי לבדוק אותך ואת תרשים ה- EEG , אבל אם מדובר בנוירולוג שאתה מעריך כנראה שאפשר לסמוך עליו.

הבעיה עם כל התרופות האנטי-אפילפטיות היא שהן עשויות לגרום לתופעות לוואי רבות.
אם היית בודק את דף התרופה של הטגרטול, בו אתה מטופל כבר 12 שנים - היית מגלה רשימה אינסופית של תופעות לוואי, חלקן מסוכנות מאוד. אני בטוחה שמרובן המכריע לא סבלת.

בין תופעות הלוואי השכיחות יחסית של הדפלפט ניתן למנות ישנוניות (18-30%), סחרחורות (13-18%), הפרעות שינה (9-15%), עצבנות (7-11%), נשירת שיער (13-24%), בחילה (26-34%), שלשולים (19-23%), הקאות וכאבי בטן. לעיתים יש השפעה על ספירות הדם, בעיקר ירידה במספר הטסיות, רעד וחולשה.
כמובן שקיימות תופעות לוואי רבות נוספות, נדירות הרבה יותר, שחלקן עשויות להיות מסכנות חיים.

אם אינך מרגיש בטוח באשר להחלטה, הייתי מציעה לפנות לחוות דעת נוספת אצל נוירולוג אחר בקופ"ח.

אין צורך לקבל את ההחלטה בדחיפות, שכן אתה מאוזן יחסית, וסובל מהתקפים לעיתים נדירות, ולכן תוכל לשקול את צעדיך ולהתייעץ לפני קבלת ההחלטה.

תוכל לקרוא עוד על התרופה ותופעות הלוואי שלה באתרים הבאים:
דף תופעות הלוואי של דפלפט באינדקס התרופות של אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!