שאלה - האם ילדה שחוסנה נגד אבעבועות רוח וחלתה יכולה להדביק?

השאלה:
הבת שלי בת שנתיים. היא חוסנה נגד אבעבועות רוח לפני שבועיים, וחלתה במחלה בצורה קלה מאוד, ללא חום, עם מעט שלפוחויות במצח, בידיים וברגליים.

האם היא יכולה להדביק ילדים אחרים או שניתן להביא אותה למעון? אני מאוד מבולבלת מכיוון שרופא אחד אומר שהיא לא מדביקה ואחר אומר שכן. מה אתם יודעים על כך?

החיסון נעשה באמצעות חיידק חי מוחלש, ולכן הוא בהחלט יכול לעבור לילדים אחרים ולגרום למחלה קלה ביותר. אין מניעה לשלוח את הילדה לגן, אחת הסיבות למתן החיסון היא שלא רק הילד המחוסן מרוויח, אלא גם האוכלוסייה הקרובה אליו.

בברכה

ד"ר איציק לוי


תשובה:
מומחה במחלות זיהומיות





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!