שאלה - מיגרנות כתוצאה משימוש בגלולות למניעת הריון

השאלה:
אני נוטלת מרסילון יומיים, למניעת הריון. ביומיים אלה יש לי חולשה חזקה ומיגרנות קטסרופליות. נטלתי מייד ריזאלט, למרות שאני יודעת שיש פחד עד כדי אירוע מוחי בהרכב של מרסילון + ריזאלט שהוא ממשפחת הטריפטאנים, כולל חולשה, בחילות, רעידות, יש לציין שלפני חצי שנה נטלתי מרסילון אך הפסקתי, כי מייד כשהפסקתי נעלמו המיגרנות, והנה אך יומיים של לקיחה החזירו אותי שוב למיגרנות קשות. האם רצוי שאפסיק ליטול גלולות עקב המיגרנות? הגינקולוג שלי טוען שכיום יש פחד אפילו מאירוע מוחי בשילוב הנ"ל של מיגרנות עם גלולות. אנא ייעצו לי מה לעשות. יש לי ילד בן 8 וכרגע אינני מעונינת להרות.



תשובה:
את מציגה בעיה ידועה בנטילת גלולות למניעת הריון.
אחת מתופעת הלוואי של גלולות למניעת הריון היא הופעת כאבי ראש ומיגרנות. חלק מהנשים מדווחות היעלמות תופעת הלוואי עם החלפת סוג הגלולה, אם כי בנשים הסובלות ממיגרנה באופן בסיסי, הגלולות (המרכיב ההורמונלי בהן) מובילות בעצמן להחמרת / הופעת המיגרנה.

את מתארת קשר ישיר בין הופעת המיגרנה לשימוש במרסילון. הרעיון של טיפול בתופעת הלוואי של המרסילון בתרופה בעלת תופעות לוואי לא פשוטות הוא רעיון מוטעה בבסיסו. אין כל סיבה לטפל במיגרנה שנגרמת ישירות מגלולות למניעת הריון, אלא על ידי הפסקת הגלולה. אכן קיים סיכון מוגבר לאירועים מוחיים בשילוב של טריפטאנים עם גלולות, אם כי הסיכון בכללותו הוא נמוך.

אני ממליץ לנסות להחליף את סוג הגלולה, ייתכן וגלולה אחרת לא תוביל להופעת מיגרנות. באם נסיון החלפת הגלולה (אפשר יותר מנסיון אחד) לא יצליח, יש לשקול אמצעי מניעה אחרים בהם תמנעי למעשה גם את המיגרנה, גם את נטילת הגלולה, וגם את נטילת הטיפול במיגרנה על סיכוניו השונים.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!